1


SearchGeneral();
Chat
Για να συμμετέχεις στο Chat κάνε Login
Facebook
Tweets
Loading the player...

LIVE

NowOnAir

NowOnAir();
 

Καλλιτέχνες

Stavento

Βιογραφικό

Οι «STAVENTO» γεννήθηκαν το 2004 από τον Μιχάλη Κουϊνέλη (ΜΕΘΥΣΟΣ) και τον Βαγγέλη Γεωργατζή (ΕΥΟ).

 

Με τον όρο «STAVENTO» που στη γλώσσα των ναυτικών σημαίνει «καταφύγιο», επιδιώκουν να ενώσουν χωρίς δισταγμούς ποικίλα μουσικά είδη και να καταργήσουν τις μουσικές ταμπέλες κάνοντας το πρώτο τους βήμα στη δισκογραφία. Μένοντας μακριά από την ταύτιση των προσώπων και τις προσωπικές φιλοδοξίες, παραμένουν συγκεντρωμένοι στον μοναδικό τους προορισμό, την δημιουργία μουσικής και στίχων. Η διατήρηση ενός σταθερού «πυρήνα» και η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών στην μουσική τους εξέλιξη, αποτελεί βασικό συστατικό, αλλά και προϋπόθεση για την μουσική τους ταυτότητα.

Το 2005 κυκλοφορούν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τίτλο «Το πιο γλυκό μεθύσι» και δημιουργούν αίσθηση με τη διασκευή τους στο κλασικό τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όμορφη», που ξεχωρίζει. Την επιτυχία του «Όμορφη» θα ακολουθήσει και το ομώνυμο τραγούδι «Το πιο γλυκό μεθύσι» κάνοντας τους αποδεκτούς από το ευρύ κοινό.

Το 2006 κυκλοφορούν τον δίσκο «Γρίφος» και μαζί τους συμπράττουν ηχηρά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Ρόδες, ο Κώστας Τουρνάς, ο Αλέξανδρος Χατζής είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην απρόβλεπτη μουσική τους κολεκτίβα, ενώ τα τραγούδια όπως το «Πόσο Ακόμα» και το «Καλώς σε Βρήκα» ξεχωρίζουν αμέσως. Κρατώντας τις υποσχέσεις τους στους πιστούς θαυμαστές τους που τους ακολουθούν από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αλλά και σ’ εκείνους που μόλις μπήκαν στην παρέα τους, οι «STAVENTO» μας παρουσίασαν πρόσφατα το κρυφό τους χαρτί.

 

Τον Μάρτιο του 2008 κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Σήμερα το Γιορτάζω» Από τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά ξεχώρισε αμέσως το «Μέσα σου» , ένα τραγούδι που άλλαξε τη μουσική ρότα και έμελε να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς εκείνης .Η διασκευή του τραγουδιού από την Έλενα Παπαρίζου για τις ανάγκες των μουσικών βραβείων MADκαι η κοινή τους εμφάνιση στη σκηνή αποτελεί μία ιστορική συνεργασία .

Από το δίσκο αυτό που έγινε πολύ σύντομα χρυσός ξεχώρισαν και άλλα τραγούδια όπως το «Πριν σε γνωρίσω» , το «Σήμερα το γιορτάζω» , το «Βατράχι» και άλλα.

«Κάνοντας τον κόσμο ανάκατο» το Δεκέμβρη του 2008 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία γνωστού πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών ειδών και της SonyBMG, ένα SpecialEditionUSBstick, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονταν μια νέα ακόμη επιτυχία.

Οι «STAVENTO» επιστρέφουν με το “Στον Κόσμο μας”. Το νέο τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο deluxerepackagingτου cd«Σήμερα το γιορτάζω» και έχει τίτλο «RESTARTED». Μέσα στο «RESTARTED» υπάρχουν και αρκετές συνεργασίες του group, καινούργιες και παλιές : Έλενα Παπαρίζου , Λάκης Παπαδόπουλος, Νατάσα Θεοδωρίδου , Γιώργος Σαμπάνης, C:REAL. Επίσης υπάρχει και DVDμε τα τελευταία videoclipαλλά και ένα αφιέρωμα documentaryέκπληξη. Ο δίσκος γίνεται χρυσός .

Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφορεί το «Μία φορά κι έναν καιρό»... με 18 τραγούδια αλλά και πολλές εκπλήξεις & συμμετοχές. Ο Κώστας Χατζής μας διηγείται «Μία φορά κι έναν καιρό» με την ιδιαίτερη φωνή του, ο Χρήστος Δάντης θυμάται την «Πρώτη Φορά» όλων όσων μας σημαδεύουν , η Ήβη Αδάμου στο «Σαν έρθει η μέρα” , η Σμαράγδα Καρύδη στο “Μια γυναίκα όλα τα μπορεί” από την ταινία «Η κληρονόμος» . Μέσα στο δίσκο υπήρχαν και αρκετά τραγούδια που έκαναν μεγάλη αίσθηση ειδικά στο διαδίκτυο , όπως το «Χρόνια» το «Σε σένα καταλήγω» , οι «Πολιτικάντιδες» .

Το “Σαν έρθει η μέρα” αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς με εκατομμύρια viewsστο youtubeκαι χιλιάδες πωλήσεις ενώ αντίστοιχη πορεία είχε και το δεύτερο singleτου δίσκου με τίτλο «Αμα σε είχα κοντά μου» .

Τον Ιανουάριο του 2011 ο δίσκος γίνεται πλατινένιος .

 

Τον Δεκέμβριο του 2010 οι «STAVENTO» κάνουν ένα από τα μεγάλα όνειρα τους πραγματικότητα. Στο 10oMadSecretConcertεμφανίζονται και ερμηνεύουν τα τραγούδια τους συνοδεία 40μελούς φιλαρμονικής ορχήστρας , της FOUXORKESTARενώ μαζί τους στην X-MASHIPHOPERAείναι η Ραλία Χρηστίδου , η Τάμτα και οι PROSINNERZ. Μία μοναδική συναυλία που κυκλοφορεί σε cdαλλά και σε αριθμημένα βινύλια .

 

Το 2011 Οι «STAVENTO» έρχονται να παρουσιάσουν ένα νέο τραγούδι που αντιπροσωπεύει όλους μας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να ακούσουμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε “Θα τα καταφέρω”.

 

Το 2012 οι «STAVENTO» δε σταματάνε να μας εκπλήσουν με τις μουσικές τους συνευρέσεις . Κυκλοφορούν το νέο τους singleμε τίτλο «Πηδάω τα κύματα» και μετά από λίγους μήνες το παρουσιάζουν σε μία αλλιώτικη διασκευή στην σκηνή των μουσικών βραβείων ΜΑDμε την μοναδική Πάολα Φωκά. Μία εκρηκτική συνεργασία που θα ξεπεράσει τα 10.000.000 viewsστο youtube. Το καλοκαίρι κυκλοφορούν ακόμα ένα singleπου σημειώνει επίσης μεγάλη επιτυχία το «Ατραψα και Βρόντηξα» .

 

Οι «STAVENTO» κλείνουν σχεδόν 10 χρόνια στην μουσική πραγματικότητα της Ελλάδας έχοντας κάνει περισσότερες από 800 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενω τα συνολικά viewsτους στο youtubeαγγίζουν τα 70.000.000 .

ALBUMS

 
ArtistDetail();